Vízipipa használata

A vízipipa használata egyszerűbb mint bármennyire is gondolnánk. Az egész alapja a próbálkozás és kis figyelem. Eleinte nehézkesnek tűnik, azonban egy kis gyakorlás után könnyedén fogunk remek vízipipa töméseket fogunk készíteni.

A lényeg a próbálkozás. Egy bizonyos szintű rutint kell szereznünk. Ez változóan 4-5 alkalom általában. Különféle vízipipa kerámia, dohánytölcsér tömési módszerek vannak. Külön tömési módja van a vízipipa dohányoknak és a vízipipa ásványoknak. Ezen felül picit más módszerrel érdemes használni az eltérő típusú vízipipa kerámiákat.

Vízipipa használat

  1. Töltsük fel az üvegtartályt! Arra kell csak ügyelnünk, hogy az alsó cső a vízbe érjen olyan 1-2centimétert minimum.
  2. Csatlakoztassuk a víztartályt és a testet. Vannak vízipipák, melyek menettel rendelkeznek, ezeket csavarjuk össze. Azonban a legtöbb vízipipa egy gumitömítéssel kapcsolódik az (általában üveg)tartályhoz.
  3. Helyezzük be a kerámia és szívócső tömítést.
  4. Illesszük be a szívócsövet és tegyük fel a hamutálcát, majd a kerámiát tegyük rá a vízipipa tetejére, a tömítésre.
  5. Tömjük meg a vízipipa kerámiánkat. (Bővebben lentebb!)
  6. Izzítsuk be a vízipipa szenet, helyezzük a kerámiára.
  7. Élvezzük a bő, gyümölcsös vízipipa füstöt! 🙂

A vízipipa használat egyik legfontosabb része, a vízipipa kerámia tömése. Ennek bemutatására legjobb módszer, ha a videómegosztó oldalakon keresünk bemutató videókat. Például Phunnel kerámia tömése, Vortex kerámia tömése vagy sima, hagyományos kerámia tömése.

Az alábbi márkákat ajánljuk a vízipipázáshoz: