Aroma terápia

A terápia maga egy kezelés, gyógymód. A vízipipa aromához nincs semmi köze, csupán érdekességként említenénk meg látogatóinknak. A terápia tehát nem más, mint a kezelések sokaságának együttese.

Több féle terápia is létezik. Van amelyik az okot előzi meg, ilyenek lehetnek a pihentető, gyógyszeres, relaxációs terápiák. (Például egy nyugodt vízipipa terápia.) Ezeknek a lényege a tüneteket kiváltó ok, okok megelőzése. Stressz enyhítésére például nyugtató, altató aromákat, vagy úgynevezett ágykúrát írnak elő.

Az aroma terápia lehet akár egy finom vízipipa dohánnyal is

A mai modern, rohanó világban alig van időnk bármire is. Azonban néha kell egy kis kikapcsolódás, egy kis pihenő. Erre jó például egy frissítő, kellemesen gyümölcsös vízipipa. A megfelelő, ízlésnek legjobb vízipipa aroma kiválasztásával maximálissá tehető a pihentető érzés, közel 40-50 percig.

Aroma terápia

Az aromaterápia különböző, többnyire növényi eredetű illóolajat használ. Ezek nyugtató hatásúak, esetleg neurológiai stimulánsok. Az ausztrál teafa (Melaleuca alternifolia) illóolaja pl. az egyik leghatékonyabb légfertőtlenítő is egyben. A nazális reflexológia kifejezést a gyakorlatban nem használják. – Wikipedia